Tillbaks till första sidan
Historien om Märta Svensson
Min nalle Ville

Som yngst av fyra syskon växte jag upp i en familj med kärleksfulla föräldrar som gjorde allt för oss barn. Pappa tog med mej till söndagsskolan redan när jag var två år. Med gitarren under ena armen och mej under andra armen vandrade vi iväg varje söndag. Jag älskade alla berättelser om Jesus som barnens bäste vän, den barmhärtige samariten, de fattigas och de sjukas vän - en sådan älskande Fader förblev min bäste vän genom hela livet.

Som 6-åring gjorde jag mitt första solo-framträdande på en söndagsskolfest i Filadelfiakyrkan, min hemförsamling. Jag älskade att sjunga och redan i småskoleåldern längtade jag efter att sjunga för många människor - att få resa och berätta om Jesus, min bäste vän. En längtan som blev en övertygelse som blev en verklighet.

Efter mina studier fick jag så många tillfällen att sjunga så det tog upp all min tid. Kampanjer, TV-program, sånggudstjänster, konserter i Svenska kyrkan och i olika frikyrkor men även i profana sammanhang. Att ha fått möta 1000-tals människor i Sverige och på många platser i andra länder är enbart Guds nåd och den är enorm! Helt fantastiskt att ha fått sjunga för så många människor - människor med samma behov som jag hörde om i söndagsskolan.

När jag var liten hade jag en nalle som hette Ville. Nu har jag en kille som heter Nille - Min man!

Cyndee Peters kom till Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg där jag gick åren 76-78. Där började ett samarbete som har betytt väldigt mycket för mej. Hon inbjöd mej att sjunga tillsammans med henne i flera konserter och TV-program vilket var fantastiskt roligt.
Här är vi i Konserthuset i Stockholm strax före konserten "Black people's music". Hon är en härlig människa med ett gott hjärta som har inspirerat 1000-tals körsångare i hela vårt land.
70-talet - dom stora glasögonens era!

Min vän Cindy Peters

Jan Eriksson

Ett samarbete som också har betytt mycket för mej är Nytt Liv offensiverna tillsammans med Missionsförbundets riksevangelist Jan Erixon.
Mellan åren 83-94 hade vi många 3-5 veckor långa kampanjer med härliga väckelsemöten. Rollen som en solist som kompletterar en väckelseförkunnelse har jag trivts mycket gott med. Vi har haft glädjen att se åtskilliga människor komma till avgörelse för Jesus Kristus under kampanjerna.
Här går vi igenom innehållet i kvällens möte - jag med halstablett i munnen!


En välfylld tältkyrka
Så här såg det ofta ut - en välfylld tältkyrka! Jan predikar och jag lyssnar in för att ha en lämplig solosång i beredskap.

Einar Ekbergs mest populära sånger, från Cirkus i Stockholm.

Fr. v. Jan Sparring, Viktor Klimenko, Märta Svensson och programledaren Hagge Geigert. Övriga medverkande; Göran Stenlund, Lars Mörlid, Ibra-kören, Plus, Voice.

25 år efter Einar Ekbergs död, 1986 spelade TV-Inter in "Var jag går i skogar, berg och dalar" på Cirkus i Stockholm. Einar Ekbergs mest populära sånger. Ett mycket uppskattat program. Det var en fantastisk förmån att få vara med. Underbara arrangemang av Lennart Jernestrand och L-O Forsberg bland andra. Mycket trevligt att få ha medverkat i samma program som veteranerna Göran Stenlund och Jan Sparring bland andra. Producent var Per Östlin. Det blev ett mycket bra ljud på Cirkus med Bo G Lundberg som ljudtekniker.


En intressant resa våren 90 till Moskva tillsammans med Erikshjälpen. Med var bland andra Lena-Maria Klingvall och Roland Nelsson. Erikshjälpen samarbetade med hjälporganisationen Sovjet Charity & Health Foundation där man både levererade rullstolar och kryckor till behövande i Sovjet och samlade in pengar till Armenien.

Här sjunger jag under välgörenhetskampanjen i det stora TV-huset i Moskva.

Moskva

Från turne i Canada Här en söndag f.m. gudstjänst i Malven Christian Assembly i Scarborough. Under denna gudstjänst hörde jag sången "Gränslös Nåd" första gången. Tog med mej den hem och spelade in sången 92. Under min månadslånga turné i Canada 89-90 hade jag glädjen att få sjunga i många kyrkor och även spela in TV-program för den engelskspråkiga och italienskspråkiga befolkningen i Canada. Jag reste med en av dom underbara pianisterna jag haft förmånen att få samarbeta med - här i Canada med Gittan Glans. Vi reste främst i Toronto-området.

Under inspelningen av den tredje och senaste Minns du sången serien. Den spelades in i augusti 99. Mötet med så många sångare och musiker var en väldigt berikande upplevelse.
En glädjerik och läkande atmosfär att få vistas i.
Det genomslag programmen fått i Sverige med grannländer går inte att ta miste på.
Minns du sången

Tillbaks till första sidan © 2003 Vocal Production