Välkommen till Märta Svenssons hemsida

Märta Svensson - Känd Gospelsångerska

Märta Svensson är en av Sveriges mest uppmärksammade kristna sångerskor. Känd från stora TV-program och turnéer i många länder. Hon är en av numera ytterst få sångare med den kristna musiken som yrke. Sedan 1983 har Märta varit aktiv sångerska.
Våren 1983 gick hon ut Musikhögskolan i Göteborg och är utbildad musik och sånglärare. Hennes repertoar är bred, från enkla visor till avancerad kyrkomusik men mest förknippas hon med gospelgenren.
Skivdebuten "Gospel-glädje för livet" (1984) gav ordentlig luft under vingarna.
Välkommen till Märta Svensson Med text och bild på första sidan och reportage två dagar i rad i Expressen fick hon ett kritikerrosat genombrott. Expressens recensent myntade bl.a. uttrycket "Märta gör glödhet gospel". Hon blev efterfrågad i kyrkor och av TV-producenter. Miljonpubliken mötte henne hos Kjell Lönnå i "Grönan sommar" och i tonhallen i Sundsvall. I notknäckarna och rader av så kallade caféprogram från bl.a. Karlstad och Norrköping. I kvällsöppet och jätte-programmet "Einar Ekbergs" populäraste sånger med Hagge Geigert som programvärd. Tillsammans med Jan Sparring i bibelfrågesport fem veckor i rad inför miljonpublik varje program och senast i flera serier "Minns du sången" (Enligt pressrelease).

© 2003 Vocal Production